Перші здобутки та нагороди для підрозділів пробації у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно 🎥 про права людини Docudays UA



Перші здобутки та нагороди для підрозділів пробації у рамках Міжнародного фестивалю документального кіно 🎥  про права людини Docudays UA
✅ 3️⃣7️⃣ кіноклубів медіапросвіти – на базі органів пробації у 1️⃣2️⃣ областях.
✅ Десятки найактуальніших документальних кінострічок – для людей у конфлікті з законом.
✅ Сотні годин активного обговорення проблем, порушених у тематичних стрічках.
✅ Працівники органів пробації разом із представниками установ виконання покарань, центрів безоплатної правової допомоги, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та бібліотек (близько 150 осіб) – учасники осінньої школи для модераторів Мережі DOCU/КЛУБ.
Наразі це вже є здобутками співробітництва Державної установи «Центр пробації» та Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
У рамках осінньої школи для модераторів Мережі DOCU/КЛУБ, що відбувся в останній тиждень вересня у м. Коблево, учасники заходу обмінялися досвідом організації роботи кіноклубів, налагодили нові зв’язки та, як завжди, долучилися до перегляду і обговорення тематичних кінострічок та права людини.
Працівники Центру пробації та підпорядкованих підрозділів (28 осіб) вперше долучилися до заходу такого рівня, організованого командою ГО «Докудейз» та ГО «Інша освіта».
Найактивніших модераторів кіноклубу для клієнтів пробації відзначено нагородами 🏅🏅🏅, а саме нагороди отримали:
🥇 «Кращий кіноклуб Docudays UA у Центрі пробації» – Прилуцький міськрайонний відділ філії Центру пробації в Чернігівській області;
🥇 «Найкращий сценарій просвітницьких заходів з прав людини» – Кременчуцький районний відділ філії Центру пробації в Полтавській області.
Позаду – цікаве та змістовне спілкування учасників осінньої школи модераторів Мережі DOCU/КЛУБ. Попереду – нові кінопокази й цікаві події у різних куточках країни для підвищення правової свідомості громадян, у тому числі й правопорушників, які перебувають на обліку органів пробації.