Чистота й порядок – руками засуджених



Чистота й порядок – руками засуджених

 

 

Національний музей народної архітектури та побуту в Києві – одне з найулюбленіших місць для відпочинку сотень тисяч киян та гостей столиці, які мають можливість тут дізнатися про побут українського народу, споглядати мальовничі краєвиди гір та рівнин, а також весело й цікаво провести час із родиною чи друзями. Загальна територія музею сягає майже 150 гектар, чистоту й порядок на яких забезпечує лише кілька десятків працівників музею.

З початку 2019 року завдяки налагодженій співпраці філії Центру пробації у м. Києві та Київській області й Голосіївського районного відділу із керівництвом музею та Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації до облаштування території Музею під відкритим небом долучилися й клієнти пробації, до яких за рішенням суду було застосовано покарання у виді громадських робіт.

25 правопорушників, які перебувають на обліку органу пробації в Голосіївському районі Києва.
2 тисячі 230 годин безоплатних суспільно корисних робіт, відпрацьованих цими клієнтами пробації на благо громади.
Десятки прибраних місць для відпочинку.
І мільйони задоволених відвідувачів музею…

Це результат, досягнення якого стало можливим завдяки вольовому рішенню та зусиллям в оформленні усіх дозволів першого заступника генерального директора Національного музею народної архітектури та побуту України Артема Палієнка.

Саме пан Артем, вислухавши пропозицію щодо можливості співпраці з органом пробації, повірив у потрібність такої діяльності для людей, які, не задумуючись про невідворотність покарання за вчинене правопорушення чи адміністративний проступок, зробили хибний крок чи порушили закон.

«Громадські роботи – це дієвий спосіб «перевиховання» людей у конфлікті з законом та повернення їх до порядку й відповідальності», – говорить нині Артем Палієнко (Artem Paliienko): «Створюючи красу своїми руками, роблячи добрі справи іншим, правопорушники спокутують провину перед громадою і відчувають себе частиною цього суспільства».

Пробація України – Київська область