З нагоди Міжнародного дня захисту дітей столичний Центр ювенальної пробації відкрив свої двері для охочих!



З нагоди Міжнародного дня захисту дітей столичний Центр ювенальної пробації відкрив свої двері для охочих!

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей у Центрі ювенальної пробації міста Києва відбувся День відкритих дверей, організований Центром пробації спільно з Головне територіальне управління юстиції у місті Києві.

Учасниками заходу стали: заступник Міністра юстиції Денис Чернишов, директор Центру пробації Олег Янчук (Oleg Yanchuk), секретар Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, народний депутат Наталія Веселова ( Наталья Веселова), в.о. заступника начальника ГТУ юстиції у місті Києві з питань державної реєстрації Віталіна Клапцуняк, начальник відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції міста Києва Сергій Безпальчук (Sergiy Bezpalchuk), а також інші представники державних органів влади, правоохоронних органів, громадськості, партнерських організацій, музичної та теле-індустрії.

Діти — майбутнє кожної держави. Як найвразливіша частина суспільства, вони потребують особливого захисту й піклування. Ресоціалізація і виправлення неповнолітніх, що в силу різних обставин перебувають конфлікті із законом – одне із найважливіших завдань дорослих. Тому зустріч такого формату саме в Центрі ювенальної пробації міста Києва напередодні Міжнародного дня захисту дітей стала знаковою.

Центр ювенальної пробації відкрив свої двері, щоб усі підлітки, які перебувають на обліку Центру, діти центрів соціальних служб, ювенальної превенції та навчальних закладів міста мали змогу підвищити рівень правової освіченості та поінформованості, дізнатися більше про інструменти безконфліктної реалізації своїх інтересів в усіх сферах життя.

У холі Центру гості мали можливість оглянути виставку творчих робіт, на яких талановита молодь яскравими кольорами проілюструвала права дитини. Основний захід почався зі звернень почесних гостей, які у форматі діалогу пояснили сутність гарантованих прав дитини та, з’ясувавши що саме створює перешкоди у їх реалізації, запропонували шляхи їх подолання. Для кращого засвоєння отриманих знань, за сприяння Всеукраїнський громадський Центр “Волонтер” була проведена правопросвітницька вікторина, до якої активно долучилися усі – навіть найменші гості.

Серед гостей заходу були не лише ті, кого Держава зобов’язала опікуватись дітьми. Можливість привітати підлітків не упустили актор, громадський діяч, телеведучий В’ячеслав Соломка, музичний виконавець, учасник шоу «Голос країни»Сергій Гордієнко ( Сергей Гордиенко) та учасники “Театру пісні”, лауреати золотої та срібної зірки міжнародного вокального конкурсу “Квітки Цисик” Тетяна Сарапіна і Леонід Хоменко.
На завершення заходу пролунали творчі виступи музичних виконавців, які подарували присутнім безліч приємних емоцій і позитиву.

«Діти мають право знати про свої права! Тільки дорослим під силу вирішити проблеми дітей!» – такі ключові меседжі лунали під час заходу з вуст тих, кому не байдужа тема захисту праву дітей. Центр пробації закликає пам’ятати про це не тільки у свято.