🤝 Для підрозділів пробації Тернопільщини осінь «багата» на партнерів



🤝 Для підрозділів пробації Тернопільщини осінь «багата» на партнерів
2️⃣ підрозділи пробації Центру пробації в Тернопільській області протягом 2️⃣-х днів уклали 2️⃣ Меморандуми про співробітництво, що сприятиме соціальній адаптації осіб, які звільняються з місць позбавлення, та забезпечить надання соціальних послуг молоді, яка відбуває покарання без ізоляції від суспільства.
 
🖋 22 вересня поточного року відповідний меморандум підписали Тернопільський районний відділ пробації з Великогаївською сільською радою.
🖋 Наступного дня – Чортківський районний сектор №1 філії Центру пробації в Тернопільській області з КУ «Центр надання соціальних послуг» Скала-Подільської селищної ради.
 
ℹ️ У поточному році у зв’язку з децентралізацією змінились підходи щодо реалізації представниками територіальних громад права на соціальний захист та відбулась передача повноважень у сфері соціальних послуг громадам. Відтепер у громадах створено відповідні структурні підрозділи, що зобов’язані надавати базові соціальні послуги населенню.
 
☝ Домовленості щодо співпраці у сфері надання соціальних послуг і забезпечення соціального супроводу особам, які перебувають у конфлікті з законом або звільнилися з місць позбавлення волі, їх адаптації в громаді та задоволення базових потреб (що, в свою чергу, мінімізує ризик вчинення такими особами нових злочинів), працівники органів пробації та керівники об’єднаних територіальних громад ( їх підпорядкованих підрозділів) закріпили низкою підписаних документів.
 
Так, на Тернопільщині протягом 2021 року уповноваженими органами з питань пробації вже підписано:
 
✅ 1️⃣9️⃣ Меморандумів про співпрацю з ОТГ, а саме – з управліннями «Центр надання соціальних послуг» при територіальних громадах та відділами надання соціальних послуг селищних рад щодо надання соціальних послуг та роботи з особами молодіжного віку; в одному випадку – надання тимчасового житла для жителів Теребовлянської ОТГ;
 
✅ 8️⃣ – зі службами у справах дітей при міських радах територіальних громад щодо роботи з неповнолітніми та сім’ями, в яких вони виховуються.
 
Партнерами органів пробації у роботі з правопорушниками є і 3️⃣ громадські організації, з якими визначено спільні заходи для вирішення конкретних потреб засуджених.
 
🔰 Так, Збаразька районна організація Товариства Червоного Хреста готова надавати для клієнтів пробації гуманітарну, психологічну та соціально-медичну допомогу.
 
🔰 ГО «Спілка учасників АТО – ООС та волонтерів Теребовлянщини» долучиться до надання послуг, спрямованих на мінімізацію криміногенних потреб, та профілактично-виховної роботи за напрямами: «Готовність до змін», «Стосунки з рідними та близькими», «Стосунки у суспільстві», «Ставлення до правопорушень», «Психічний стан», «Контроль за поведінкою та мисленням» та ін.
 
🔰 Рівненський обласний благодійний фонд «Наше майбутнє» забезпечить проведення скринінгового анкетування для виявлення людей, які потребують обстеження на туберкульоз.
 
🔎 Про вирішення яких питань домовились представники пробації та ОТГ наприкінці цього тижня – читайте за посиланнями:
https://velykogaivska-gromada.gov.ua/news/1632379801/
 
https://skalapodilska-gromada.gov.ua/news/1632392840/?fbclid=IwAR2mvSjI84oOL6ApkiIjUK12hKSk0XYkiMHlVvB6bf2ka0AnK5bqBiDbKvw
 
#партнерство_пробація #банк_ресурсів_пробації