Вирок суду. Невирішені проблеми. Людський осуд. Страх та нерозуміння, як жити далі…



Вирок суду. Невирішені проблеми. Людський осуд. Страх та нерозуміння, як жити далі…
Через це проходить кожен, хто оступився і перетнув межу закону. Пробація стає для більшості із них і рятувальним колом, і відправною точкою для позитивних змін, і чи не єдиним порадником та другом на шляху правослухняного життя.
Сьогодні Роман з радістю та надією говорить про свої плани на життя, і з певним хвилюванням згадує минуле. Під впливом обставин він хотів покінчити життя самогубством і шукав для цього певні засоби. Однак, навіть у хвилини безвиході, він усвідомлював свій обов’язок відвідати Лубенський міськрайонний відділ пробації в Полтавській області для реєстрації як клієнт пробації, якому суд дав шанс на виправлення без ізоляції від суспільства.
За словами Романа, керівник цього підрозділу пробації, уважно вислухавши його, запропонувала спробувати налагодити життя при підтримці небайдужих людей. Він не відмовився. Дім милосердя, що функціонує при церкві «Ковчег», став відповіддю на багато питань, що турбували чоловіка. Наразі уже в минулому погані думки, адже Роман не просто знайшов справжніх друзів, а й зустрів жінку, з якою планує створити сім’ю.
Валентина Гомес Гонзалес, начальник Лубенського МРВ з питань пробації, розповідає про співпрацю з різними партнерськими організаціями як можливості для допомоги клієнтам пробації у вирішенні багатьох питань, а представники релігійної організації – про небайдужість працівників пробації, що суголосно з християнськими принципами.
Один із представників церкви «Ковчег» – Юрій Дудурич, і сам пройшлов шлях реабілітації. Нині він став волонтером пробації, аби допомагати іншим. «Хочу своїм прикладом показати, що є інше життя, що можна мати сім’ю і хороші стосунки з іншими людьми», – говорить Юрій.
Працівники пробації ж запрошують до співпраці усіх охочих містян, які мають бажання та час допомагати у створенні середовища, безпечного і дружелюбного для кожного.