13-14 жовтня 2020 року в режимі відеоконференції, відбулося обговорення питань учасниками Десятого пленарного засідання Пенологічної ради Ради Європи



13-14 жовтня 2020 року в режимі відеоконференції, відбулося обговорення питань учасниками Десятого пленарного засідання Пенологічної ради Ради Європи
✅ Особливості роботи в умовах поширення COVID-19.
✅ Мандат Пенологічної ради Ради Європи для роботи над питаннями психічного здоров’я засуджених, штучного інтелекту у сфері кримінальної юстиції та роботи із особами, які вчинили тероризм.
✅Статистичні дані Ради Європи SPACE I та II.
✅ Заходи співпраці у галузі кримінального права.
✅ Проект Рекомендацій Комітету міністрів Ради Європи щодо оцінки, управління та реінтеграції осіб, обвинувачених або засуджених за злочини проти статевої недоторканості.
Ці та інші питання були винесені на обговорення учасників Десятого пленарного засідання Пенологічної ради Ради Європи, що відбулося 13-14 жовтня 2020 року в режимі відеоконференції. Участь у заході взяв і начальник відділу міжнародного співробітництва Державної установи «Центр пробації» Владислав Клиша.
☝️ Довідково: До Ради Європи входять 47 держав (усі європейські країни, за винятком Білорусі), які визнають принцип верховенства права і гарантують основні права людини і свободи для своїх громадян. Україна стала членом Ради Європи 9 листопада 1995 року і відтоді також враховує норми та положення, визначені Радою Європи як основоположні для організації діяльності за різними напрямами.
Рада Європи розглядає питання, що мають важливе значення для його членів, у тому числі питання попередження злочинності. Це базис стандартів для пенітенціарної (тюремної) та пробаційної систем.
❗️Звіт про обговорення актуальних питань та важливі рішення, які ухвалили під час Пенологічної ради Ради Європи цього разу, розміщено на сайті «Пробація України».
💻 Ознайомитись із документом можна за посиланням: