Навчання працівників пробації – у фокусі уваги керівництва Центру пробації та міжнародних партнерів.



Навчання працівників пробації – у фокусі уваги керівництва Центру пробації та міжнародних партнерів.
Днями керівництво Центру пробації спільно із представниками міжнародних проєктів обговорило можливість забезпечення безперервності професійної підготовки працівників пробації. До обговорення порушеного питання долучилися представники проєктів ЄС «Pravo-Justice», NORLAU Проєкту Пробації та Нідерландсько – українського проекту «Пробація та альтернативні санкції в Україні» (MATRA).
Учасники ZOOM-конференції обмінялися досвідом з організації освітніх програм в різних країнах та висловили ідеї щодо можливості удосконалення цього процесу для працівників пробації Україні.
Керівництво Центру пробації окреслило коло базових знань, необхідних для ефективного виконання працівниками пробації завдань і функцій пробації.
У результаті обговорення різних позицій було досягнуто домовленість про подальшу співпрацю в даному напрямку з урахуванням міжнародного досвіду та підходів у навчанні. Основна мета такої консолідації зусиль різних проєктів – допомогти максимальній кількості працівників пробації опанувати необхідні професійні навички та вміння.