Пробація, влада і громадськість: сила в єдності проти поширення небезпечного коронавірусу



Пробація, влада і громадськість: сила в єдності проти поширення небезпечного коронавірусу

Півтора місяці Україна перебуває на карантині з метою недопущення спалахів поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Кожна область та навіть населений пункт мають свої особливості в запровадженні обмежувальних заходів, застосуванні профілактичних мір і функціонування соціально-побутової сфери. Але всіх і скрізь об’єднує бажання захистити людей і створити належні умови праці для тих, хто продовжує виконувати свою роботу, забезпечуючи безпеку та життєдіяльність громад.

Органи пробації продовжують виконувати рішення судів, забезпечують нагляд та соціально-виховну роботу із клієнтами пробації задля профілактики повторної злочинності. Разом із цим, вони активізували співпрацю з усіма партнерськими організаціями задля забезпечення персоналу та клієнтів пробації засобами захисту й належної обробки службових приміщень.

📌 Протягом останніх десяти днів підтримку від органів місцевого самоврядування у вигляді захисних масок та дезінфекторів одержали:
 Жмеринський МРВ на Вінниччині (100 масок);
 9 підрозділів пробації міста Кривого Рогу на Дніпропетровщині (500 індивідуальних марлевих масок);
 Переяслав-Хмельницький МРВ та Богуславський РВ на Київщині (145 захисних масок і 4 л антисептика);
 Ананьївський районний сектор пробації в Одеській області (15 захисних масок);
 Гощанський РС на Рівненщині (40 захисних масок);
 Хмельницький міськрайонний відділ пробації (100 захисних масок);
 підрозділи пробації у Харківській області минулого тижня отримали від органів місцевого самоврядування 210 захисних масок, а 27 квітня мер Харкова для клієнтів пробації Московського РВ надав 9 продуктових наборів та 9 аптечок.

📌 З 24 квітня у Хмельницькому у зв’язку з посиленням карантинних заходів почав діяти спеціальний режим роботи громадського транспорту. Для забезпечення безперешкодного доїзду до місця роботи працівників екстрених служб, правоохоронних органів та інших установ Хмельницька міська рада видала «спеціальні квитки співробітника критичної інфраструктури». Такі квитки одержали і працівники міського підрозділу та філії Центру пробації в Хмельницькій області.

📌 Дає свої «плоди» і налагоджена співпраця підрозділів пробації з громадськими організаціями.

 Так протягом останнього часу регіональні філії Товариства Червоного Хреста підтримали працівників і клієнтів пробації Бердичівськівськго МРВ філії Центру пробації у Житомирській області та Ширяївського районного сектору пробації в Одеській області. Підрозділам були передані медичні та захисні маски, гумові рукавички, інформаційні плакати та календарі про правила життя й роботи в умовах карантину.

 Працівники уповноваженого органу пробації Новоселицького району в Чернівецькій області вкотре отримали від Благодійного фонду «Нова Сім’я» засоби захисту та наочні матеріали просвітницько-профілактичного характеру, як убезпечитись від зараження СOVID-19, а також гуманітарну допомогу у вигляді засобів особистої гігієни для клієнтів пробації.

 Філія Благодійного фонду «Деполь Україна» м. Харкова також підтримала підрозділи пробації міста у боротьбі із COVID-19: сектору ювенальної пробації м. Харкова було передано 20 захисних масок, 5 л миючих засобів, 5 л антисептика для швидкої дезінфекції рук, Основ’янському районному відділу – 100 захисних масок, 5 л миючих засобів та 5 л дезінфікуючого засобу, філії Центру пробації в Харківській області – 10 л антисептика.

 На Донннеччині Благодійна організація «Всеукраїнський благодійний фонд «Перетворення України» надав для потреб Лівобережного районного відділу пробації 150 медичних масок та інформаційні буклети відповідної тематики.
 Благодійну допомогу від благодійного фонду Андрія Кисельова у вигляді наборів індивідуального захисту щодо протидії вірусу (по 3 захисні маски, 3 пари медичних рукавичок та антисептик для рук) отримали Покровський міськрайонний відділ (20 наборів) та Мирноградський міський відділ (20 наборів).
 Краматорський міський відділ підтримала Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас Краматорськ», яка надала 1 упаковку медичних рукавичок та 10 захисних масок.

 Тарутинський районний сектор пробації в Одеській області отримав благодійну допомогу від громадської організації Олега Капсамуна «Луч добра» у вигляді 65-ти медичних масок, пошитих волонтерами.
 А волонтер пробації Олександр Костюков подбав про безпеку працівників Березівського районного сектору з питань пробації. Він передав підрозділу захисні маски, частина яких буде роздана і клієнтам пробації при відвідуванні сектору.

Таку можливість – забезпечити захисними масками підоблікових, має тепер і Гайворонський районний сектор пробації у Кіровоградській області, який отримав їх у достатній кількості від небайдужої громадянки, власниці швейного ательє «Гаель» Галини Пламодел.

 Надійну підтримку та допомогу Талалаївському районному сектору пробації в Чернігівській області надають волонтери Національного корпусу під керівництвом Богуслава Борсука. Вони вже кілька разів надали сектору засоби індивідуального захисту (дезінфектори, маски, гумові рукавички).

 У Вінницькій області 6 підрозділів пробації отримали захисні маски, антисептики та гумові рукавички від різних організацій та благодійників.

🙏🙏🙏Така підтримка є надзвичайно важливою для забезпечення повноцінного функціонування органів пробації, збереження життя і здоров’я працівників та клієнтів пробації.