Пробація України – Київська область Віталій Чепурний. Я розбудовую пробацію



Пробація України – Київська область Віталій Чепурний. Я розбудовую пробацію

Пробація України – Київська область
Віталій Чепурний

Пробація стоїть на захисті прав дітей

#ЧужихДітейНеБуває – не просто усталене твердження, яке вже ні в кого не викликає сумнівів. Це символічна назва пакету законів, ініційованих у минулому році Міністерством юстиції України та спрямованих на відновлення прав дітей, посилення відповідальності неплатників аліментів, а також розвиток інституту відповідального батьківства.

Разом із низкою обмежувальних заходів для злісних неплатників аліментів прийнятими законами було визначено новий вид адміністративного стягнення – суспільно корисні роботи, кошти за відпрацювання яких перераховуються на погашення заборгованості.

Тільки протягом минулого року 1218 осіб в Україні відпрацювали суспільно корисні роботи у повному обсязі. На початок року ще 1590 таких злісних неплатників приступили до відбування стягнення. Таким чином, на рахунки дітей уже було повернуто мільйони гривень, які батьки заборгували своїм дітям.

У столиці протягом минулого року 19 осіб відпрацювали суспільно корисні роботи. У 2019 році до органів пробації Києва на виконання вже надійшло 36 постанов про накладення такого адміністративного стягнення на неплатників аліментів, з яких 15 боржників на даний час відпрацьовують суспільно корисні роботи.
Наведені дані – результат плідної співпраці уповноважених органів з питань пробації із підрозділами Державної виконавчої служби. У м. Києві фахівці філії Центру пробації висловлюють подяку за розуміння та співпрацю заступнику начальника головного територіального управління юстиції з питань Державної виконавчої служби – начальнику Управління Державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у місті Києві Віталію Чепурному.

Саме завдяки ефективній комунікації та однаковому розумінню суспільної важливості суспільно корисних робіт не лише досягнуто високих показників виконання стягнення, а й отримано погодження Міністерства культури України щодо внесення до об’єктів для відпрацювання суспільно корисних робіт Національного музею народної архітектури та побуту «Пирогово».

«Відновлення права дитини на належне утримання шляхом відпрацювання одним із батьків, який має заборгованість зі сплати аліментів, суспільно корисних робіт – одне із важливих державних завдань, виконання якого забезпечують виконавча служба спільно із органами пробації. Це відповідь на виклик часу і задоволення потреб суспільства, захист прав та інтересів кожного громадянина й дієві заходи для формування відповідального батьківства», – вважає Віталій Чепурний, заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань Державної виконавчої служби – начальник Управління Державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у місті Києві.