‼️Державна установа «Центр пробації» продовжує працювати у штатному режимі та виконує всі свої функції‼️



‼️Державна установа «Центр пробації» продовжує працювати у штатному режимі та виконує всі свої функції‼️

Державною установою «Центр пробації» видано кілька розпорядчих документів про зміни в організації роботи підпорядкованих структурних підрозділів у період загальнодержавного карантину.
На підставі закону про запобігання поширення вірусу COVID-19, з метою своєчасного і повного проведення профілактичних і протиепідемічних заходів запроваджено комплекс заходів, спрямованих на захист прав фізичних осіб під час карантину та обмежувальних заходів.

📌 Групові заходи і участь персоналу в масових заходах припинено. Заходи контролю мінімізовано до проведення вкрай необхідних (у разі відсутності перешкод, пов’язаних з карантинними заходами).

📌 З метою обмеження контактів та поширення вірусу в усіх органах пробації призупинено проведення особистого прийому громадян.

📌 Пробація підтримує постійний зв’язок із місцевими органами влади у вирішенні питань щодо заходів забезпечення попередження розповсюдження вірусу, а також залучає до цього можливості партнерських організацій. Так, Профспілка персоналу Центру пробації вже придбала дезінфікуючі засоби, які найближчим часом будуть направлені до усіх підрозділів пробації.

📌 Працівників, які мають складнощі з прибуттям на роботу у зв’язку з карантинним обмеженням, переведено на дистанційну форму виконання робочих завдань за місцем проживання.

📌 Надано щорічні (поза графіком) та додаткові відпустки без збереження заробітної плати (при бажанні працівника – на весь період карантину).

📌 Для призупинення виконання вироків суду законодавчі підстави відсутні, тому виконання судових рішень забезпечується у встановленому порядку.
Якщо виконання судових рішень ускладнено або унеможливлено карантинними заходами (неможливість прибуття засудженого до підрозділу пробації) – визначено алгоритм належного оформлення таких фактів у рамках законодавства, про що ми повідомляли раніше (більше читайте тут: https://www.probation.gov.ua/?p=6654).

❗️Державна установа «Центр пробації», філії та підпорядковані структурні підрозділи продовжують працювати у штатному режимі та виконувати свої функції.