Поліпшення міжвідомчої співпраці задля усунення причин, що найчастіше є причиною вчинення злочинів.



Поліпшення міжвідомчої співпраці задля усунення причин, що найчастіше є причиною вчинення злочинів.

Поліпшення міжвідомчої співпраці задля усунення причин, що найчастіше є причиною вчинення злочинів

Представники Центру пробації взяли участь у панельній дискусії на тему «Перспективи розвитку правосуддя, спрямованого на усунення причин, що спонукають до вчинення правопорушень», яка відбулась 30 травня 2019 року у правовому клубі «PRAVOKATOR».

Захід проведено за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» у співпраці з Радою суддів України, Міністерством юстиції України, Координаційним центром з надання правової допомоги, ДУ «Центр пробації».

У рамках заходу учасники мали можливість ознайомитись із досвідом розвитку судів у США, які констатують потребу направлення обвинувачених/засуджених на відповідні коригуючі програми для отримання допомоги психологів, медичних працівників і т. д. з метою вирішення особистісних причин, що призвели до вчинення правопорушень.

Для поліпшення міжвідомчої взаємодії та впровадження в Україні кращих міжнародних практик роботи із засудженими представники національної системи правосуддя презентували під час заходу власний досвід роботи громадських центрів правосуддя, основним завданням яких є розвантаження судів та надання якісних послуг особам у конфлікті із законом.

У свою чергу, начальник відділу пенітенціарної пробації Державної установи «Центр пробації» Андрій Мовчан у вітальній промові зазначив про вагомі досягнення Центру пробації та переваги застосування альтернативних санкцій та заходів.

Під час сесії спікери із різних напрямів (судді, адвокати, представники громадського центру правосуддя та БПД) висловили своє бачення вирішення проблемних питань з метою досягнення кращих результатів роботи, передусім щодо осіб, які звинувачуються у вчиненні злочинів.

При цьому всі учасники висловили зацікавлення у дієвій співпраці державного та громадського сектору.