Володимир Марков – Дніпропетровська область. Я розбудовую пробацію



Володимир Марков – Дніпропетровська область. Я розбудовую пробацію

#я_розбудовую_пробацію
Пробація України – Дніпропетровська область

Нині волонтерство є невід’ємною частиною життя людини в цивілізованому світі. У пробації також важлива роль відводиться співпраці з волонтерами – активними людьми, небайдужими до долі осіб у конфлікті з законом. Волонтерів пробації залучають до проведення низки соціально-виховних та наглядових заходів щодо суб’єктів пробації, до групової та індивідуальної роботи із ними.

Яскравим прикладом ефективності такої співпраці є історія Володимира Маркова – волонтера Новокодацького районного відділу філії Центру пробації у Дніпропетровській області. Понад десять років Володимир є одним із найактивніших членів Благодійної організації «Центр соціальної адаптації – Преображення», що надає допомогу громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах, та опікується Катеринославським будинком працьовитості, де знаходять притулок ті, хто вирішив повернутися у суспільство у якості його повноцінних членів. Катеринославський будинок працьовитості став домівкою і для багатьох засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням або обмеженням волі.

Нещодавно Володимир став волонтером пробації та почав брати участь у проведенні соціально-виховної роботи із клієнтами пробації, які перебували на обліку Новокодацького районного відділу Центру пробації у Дніпропетровській області. Він погодився і взяти «шефство» над одним із таких правопорушників. Саме завдяки участі Володимира підобліковий був працевлаштований на одному з промислових підприємств обласного центру та отримав притулок у Катеринославському будинку працьовитості, де наразі проходить програму соціальної адаптації.