Дедалі більше працівників вдосконалюють навички підготовки досудової доповіді



Дедалі більше працівників вдосконалюють навички підготовки досудової доповіді

Дедалі більше працівників вдосконалюють навички підготовки досудової доповіді

З метою підвищення знань та навичок зі складання досудової доповіді в рамках нідерландсько-українського проекту МАТРА «Пробація та альтернативні види покарань в Україні» з 15 по 19 липня 2019 р. відбувся тренінг для працівників Голосіївського, Деснянського, Святошинського, Оболонського, Шевченківського та Дарницького районних відділів пробації філії міста Києва.

Захід відбувся за участі заступника начальника відділу досудової пробації ДУ «Центр пробації» Наталії Пивовар, нідерландських експертів Франса Клобуса, Карла Херманса, Мішеля ван Херпен, національного експерта Андрія Алєксєєва та директора Центру суддівських студій Наталії Верещинської.

Під час тренінгу було опрацьовано окремі аспекти складання якісної досудової доповіді, зокрема:
📍побудови конструктивної взаємодії між працівником та суб’єктом пробації;
📍 методик проведення інтерв’ювання та необхідних для цього навичок спілкування;
📍оцінки ризиків вчинення повторного правопорушення;
📍аналізу отриманих даних та формування на їх основі досудової доповіді.

Розгляд кожного з аспектів супроводжувався виконанням практичних завдань, що сприяло більш якісному їх засвоєнню та обміну практичним досвідом між учасниками.

З огляду на те, що результат сприйняття досудової доповіді у судовому процесі залежить саме від якісної взаємодії між усіма його учасниками, за сприяння проекту МАТRА та Національної школи суддів заплановано проведення тренінгів та спільних “круглих столів” для суддів, прокурорів і працівників пробації з метою підвищення ефективності їх співпраці.