Розвиток навичок створення та управління сталою й ефективною волонтерською мережею – запорука розвитку волонтерства в пробації



Розвиток навичок створення та управління сталою й ефективною волонтерською мережею – запорука розвитку волонтерства в пробації
Представники Центру пробації взяли участь у Практикумі з волонтерського менеджменту, який відбувся з 18 по 20 вересня поточного року в місті Чернігів.
З метою вдосконалення навичок працівників Центру пробації та органів пробації в регіонах співробітниці Центру пробації та філії Центру пробації в Чернігівській області взяли участь у заході, основною метою якого є розвиток навичок створення та управління сталою й ефективною волонтерською мережею.
У рамках триденного тренінгу було обговорено такі питання як: канали пошуку та залучення волонтерів, цикли волонтерського менеджменту, мотивація волонтерів.
Співробітниці Центру пробації під час обміну досвідом поінформували представників волонтерської спільноти з різних областей України, які взяли участь у заході, про можливість здійснення волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, що викликало значний інтерес до порушеного питання. Вплив пробації на безпеку в громадах і роль волонтерів у ресоціалізації осіб, які перебувають у конфлікті із законом, стали окремим питанням для дискусії та обговорення можливих векторів співробітництва державного і неурядового секторів.
Щиро дякуємо #Українська_Волонтерська_Служба за можливість долучитися працівникам Центру пробації (Marinka Zayets, Алла Голець) до тренінгу, познайомитися із небайдужими та активними співгромадянами, отримати нові знання, враження та знайомства для розвитку волонтерства в пробації.