Громада Миколаївщини підтримує людей з обмеженими можливостями, які перебувають на обліку пробації



Громада Миколаївщини підтримує людей з обмеженими можливостями, які перебувають на обліку пробації

Громадська організація «Пенітенціарна ініціатива» за підтримки Департаменту соціального захисту населення Миколаївської обласної державної адміністрації реалізує в органах пробації Миколаївської області проєкт «Соціальна підтримка осіб з інвалідністю, які знаходяться у конфлікті з законом та перебувають на обліку в уповноважених органах пробації».

💸 Фінансується проєкт із обласного бюджету завдяки запровадженому механізму соціального замовлення, в рамках якого на конкурсній основі було обрано проєкти для реалізації за кошти громади.

 Термін реалізації проєкту – 2020 рік.

♿️ Наразі на обліку органів пробації Миколаївщини перебуває майже 50 осіб з інвалідністю, які відбувають покарання, не пов’язані з позбавленням волі.

👥👕🍞🍊 У рамках проєкту з травня цього року донині особам зазначеної категорії, які перебувають на обліку трьох підрозділів пробації, було надано психологічні консультації, речові та продуктові набори – найнеобхідніше для життя, особливо в умовах карантину.

📜 Громадською організацією також було розроблено, надруковано і передано до підрозділів пробації області брошури для клієнтів пробації, що містять корисну інформацію про можливості одержання соціальної підтримки й допомоги.

👩‍💼13-14 серпня у рамках реалізації проєкту для керівників підрозділів пробації Миколаївської області проведено семінар щодо особливостей роботи з особами, які мають інвалідність. Зокрема, тренерки семінару – Валентина Ципляк і Ганна Гоголєва, поінформували учасників заходу про права, соціальний статус, особливі потреби та шляхи вирішення проблемних питань осіб, які мають фізичні вади.

🤝 У свою чергу, начальник філії Центру пробації в Миколаївській області Олег Вдовиченко висловив подяку керівниці ГО «Пенітенціарна ініціатива» Олені Чуприні за багаторічну плідну співпрацю та підтримку людей особливо вразливих категорій.

🙏Проведення заходу стало можливим завдяки: Департамент соціального захисту населення Миколаївської ОДА (в особі очільниці @Оксана Ельчиева), Пенитенциарная инициатива (в особі Елена Чуприна), керівництва філії Центру пробації в Миколаївській області (Олег Вдовиченко).