Розвиток пробації – один із пріоритетів діяльності нового складу Міністерства юстиції України та Уряду держави



Розвиток пробації – один із пріоритетів діяльності нового складу Міністерства юстиції України та Уряду держави

Про це сьогодні, 21 листопада 2019 року, сказав Міністр юстиції України Денис Малюська (Denis Malyuska) під час представлення персоналу органам та установам пенітенціарної системи й пробації нового заступника Міністра юстиції України Віталія Василика.

Участь у такій настановчій нараді взяло і керівництво Державної установи «Центр пробації»: директор установи Олег Янчук (Oleg Yanchuk), перший заступник Ірина Яковець, а також заступники директора – Олена Суботенко, Ігор Андрушко, Олег Мельниченко (Oleg Melnichenko).

Відповідаючи на запитання представників Центру пробації, Денис Малюська запевнив про розуміння важливості законодавчого врегулювання актуальних питань для подальшого розвитку пробації та обіцяв підтримати відповідні законодавчі ініціативи для підтримки пробації.

Діяльність Віталія Василика на посаді заступника Міністра юстиції України розпочалася із навчального візиту до Латвії у складі українсько-норвезької делегації з вивчення досвіду застосування альтернативних санкцій та пробації.

Тож ознайомившись із завданнями та особливостями діяльності органів пробації за кордоном та в Україні, у вітальній промові він акцентував увагу на одній із ключових цілей діяльності нового складу Кабінету Міністрів України – розширенні практики альтернативних видів покарань та розвитку пробації.

Окрім того, Віталій Василик зазначив, що установи виконання покарань мають співпрацювати з органами пробації задля успішної реінтеграції осіб у конфлікті з законом та зниження рівня рецидивної злочинності.