Клієнти пробації виправдовують довіру передових підприємств України



Клієнти пробації виправдовують довіру передових підприємств України

 

 

Можливість отримати офіційну роботу з високим заробітком клієнти пробації Прикарпаття отримали завдяки волонтерам пробації

У рамках дводенного робочого візиту в Івано-Франківську область 29 жовтня 2019 року заступник директора Державної установи «Центр пробації» Олена Суботенко, міжнародний експерт проекту EU Project “Pravo-Justice” Валері МакНірні, начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області Оксана Устимчук та керівник ГО «Віднови себе» Надія Чучук взяли участь у робочій зустрічі з керівництвом ДП «Електролюкс ЛЛС».

Під час зустрічі директор заводу Роман Рубльовський розповів представникам Центру пробації про особливості виробничого процесу на підприємстві, а також поінформував про власні висновки щодо можливості та доцільності працевлаштування на підприємство осіб, які перебувають на обліку уповноважених органів з питань пробації.

Примітно, що на підприємстві використовують інноваційні технології та розробки для виготовлення побутової техніки, понад 65% якої постачається на експорт до Швеції, Польщі, Італії, Угорщини, Хорватії й інших країн Європи та Кавказу. Весь виробничий процес відбувається за міжнародними стандартами, техніка перевіряється на відповідність до вимог міжнародної системи контролю якості.

Відповідно, при доборі працівників тут визначено високі кваліфікаційні вимоги, створено належні умови праці, забезпечено можливість підвищення кваліфікації та професійний зріст, а рівень заробітної плати є суттєвою перевагою на ринку праці в цьому регіоні.

Разом із цим, уже кілька місяців на підприємстві працює один із клієнтів пробації, про працевлаштування якого в свій час клопотала регіональний експерт проекту ЄС «Pravo-Justice», волонтер пробації Надія Чучук.

Сумлінним ставленням до роботи та успіхами цього правопорушника на підприємстві задоволені. Більше того – готові таку практику поширювати й у подальшому.
За словами Романа Рубльовського, команда Electrolux пишається тим, що підтримує осіб, які оступилися але намагаються повернутися до повноцінного життя в суспільстві.

«Ми дбаємо не тільки про фізичну безпеку працівників на виробництві, але і безпеку у громаді в цілому», – каже керівник підприємства.

Під час зустрічі обговорено питання подальшої співпраці та вирішено розробити алгоритм залучення клієнтів пробації для працевлаштування на підприємстві, посередниками в якому виступатимуть громадські організації.

Пробація України – Івано-Франківська область