Спільно з Національною школою суддів триває робота над розробкою програми дистанційного навчання для суддів



Спільно з Національною школою суддів триває робота над розробкою програми дистанційного навчання для суддів

28 серпня 2019 року відбулась чергова робоча зустріч представників Центру пробації та Національної школи суддів, під час якої обговорено наповнення курсів дистанційного навчання для суддів в частині тем, пов’язаних із реалізацією пробації.

Від Центру пробації участь у заході взяли: директор державної установи Oleg Yanchuk, його заступник Олена Суботенко та начальник відділу досудової пробації Ирина Карандюк. До обговорення визначених питань долучилися проректор Національної школи суддів Наталія Шукліна, викладачі, викладачі-координатори та наукові співробітники цього інституту, а також судді-практики.

Нагадаємо, що під час попередньої робочої зустрічі було визначено 8 тем за основними напрямами діяльності органів пробації та розроблено їх змістове наповнення.

Цього разу в рамках робочої зустрічі було детально обговорено тему особливостей впровадження досудової пробації. Зокрема, представники Центру пробації поінформували присутніх суддів та науковців про можливості (інструменти роботи, підготовку персоналу органів пробації та ін.) уповноважених органів з питань пробації, а також різні проблемні ситуації та питання, що виникають під час складання досудових доповідей і потребують додаткового розгляду й вивчення задля напрацювання єдиної практики.

Окрім того, керівництво Центру пробації дало вичерпні відповіді й на питання суддів щодо окремих аспектів діяльності і в інших напрямах.

Таким чином, у ході діалогу науковці та практики, в тому числі й судді першої інстанції, визначають актуальність, важливість та змістовне наповнення усіх аспектів діяльності органів пробації, що має бути трансформовано в навчальну програму для суддів, від прийняття рішень яких значною мірою залежить ефективність такої діяльності в цілому. Співпраця Центру пробації та представників судової гілки влади зміцнюється.